Elon Musk: Bitcoin is ‚minder dom‘ dan contant geld

De Tesla CEO zei dat fiatgeld een negatieve reële rente heeft en dat alleen „dwazen“ niet naar andere activa zouden kijken, zoals Bitcoin.

  • Volgens Tesla CEO Elon Musk is Bitcoin beter dan fiatgeld in het huidige klimaat.
  • Hij merkte op dat alleen „dwazen“ niet zouden kijken naar andere waardebewaarplaatsen dan contant geld.
  • Musk is echter nog steeds enigszins sceptisch over Bitcoin.

Bitcoin dan bij contant geld in het huidige klimaat van lage rentes

Tesla CEO Elon Musk zei vandaag dat bedrijven meer baat hebben bij Bitcoin dan bij contant geld in het huidige klimaat van lage rentes. De opmerking kwam in een tweet naar aanleiding van een Bloomberg-video waarin werd verwezen naar Tesla’s recente aankoop van 1,5 miljard dollar aan Bitcoin eerder deze maand.

„Het hebben van wat Bitcoin, wat gewoon een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld, is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf,“ zei Musk.

De 49-jarige voegde eraan toe dat, hoewel zijn opmerking geen weerspiegeling was van de aankoop van Tesla, alleen een „dwaas“ in cash zou blijven dan op zoek te gaan naar andere parkeerwaarde in andere activa.

Maar hij is nog steeds sceptisch over Bitcoin; hij denkt alleen dat het niet zo dom is als contant geld.

„Bitcoin is bijna net zo bs als fiatgeld. Het sleutelwoord is „bijna“.“ zei hij.

Waarom Musk Bitcoin überhaupt BS vond

Sommige leden van de online cryptogemeenschap op Twitter vroegen waarom Musk Bitcoin überhaupt BS vond, zeker in vergelijking met contant geld. Hij grapte:

„Op de een of andere manier kan een hash tekstbestand met behulp van oude crypto worden uitgewisseld voor echte goederen & diensten!? Verbazingwekkend.“

Een dergelijk verhaal is vergelijkbaar met wat Raghuram Rajan, voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, vorig jaar zei over Bitcoin. Hij merkte op dat, hoewel het activum zelf geen intrinsieke waarde had, de cryptogemeenschap, gebruikers en bedrijven er uiteindelijk enige waarde aan hebben gegeven.

„Het heeft waarde omdat anderen denken dat het waarde heeft,“ zei Rajan destijds.

Er zijn natuurlijk ook critici. Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, geeft toe dat hij een slechte inschatting heeft gemaakt toen hij zei dat de Bitcoin nooit 50.000 dollar zou halen, maar hij blijft volhouden dat de Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en uiteindelijk tot nul zal dalen.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.